Arhiv


SLOVENSKO DALMATINSKI VEČER

Oktober 03, 2021 18:00
Kategorije: Za izven

Odločili smo se, da zaradi vseh hitro spreminjajočih se ukrepov Vlade RS ter priporočil NIJZja za preprečevanja bolezni covid-19 letos ne bomo imeli otroškega abonmaja. Bomo pa organizirali predstave za izven. Sproti vas bomo obveščali o dogodkih.

 

V sredo, 6. 10. 2021, ob 17. uri bo na sporedu igrano lutkovni muzikal SUPER BRINA, primeren za otroke od 3. leta dalje.

Igrano lutkovni muzikal Super Brina govori o deklici superjunakinji. Zakaj pa je Brina super?

 

Brina je super Brina,

ker rešuje uganke in premetanke,

ker se reši iz vsake nastavljene zanke,

ker računa in piše, bere in riše,

in ker vsakemu pomaga, tudi če je zgaga!

 

Brina se s svojim mačkom vsak dan odpravi do svojega drevesa na robu gozda. Nekega dne pohlepni Zlatoljub pod drevesom odkrije zlato. Na vsak način se ga hoče polastiti in zato podreti drevo, Brina pa se mu upre. Pred nami se odvije boj med dobroto, ki jo pooseblja deklica Brina in sebičnostjo, ki jo predstavlja Zlatoljub, eden od mnogih obsedenih iskalcev sodobnih vrednot - uspeha in bogastva. Ob srečanju z Brino Zlatoljub spozna, da sledi napačnim idealom, saj si želi le biti ljubljen in imeti prijatelje, pot, ki jo ubira, pa ga pelje stran od cilja. Predstava govori o prijateljstvu kot eni najpomembnejših vrednot. Prijateljstvo se vzpostavi in ohranja z medsebojno pomočjo in deklica Brina nam daje zgled, kako biti pravi prijatelj.

 

Igrano lutkovni muzikal uporablja interaktiven pristop, preko neposrednih vprašanj publiki ter skozi glasbene dele, kjer se otroci pridružijo s petjem. Vse to je podprto z veliko situacijskega humorja in prvinami pripovedništva.

 

Približno trajanje predstave: 35 minut.

 

Zgodba in režija: Joseph Nzobandora - Jose

Dramaturgija: Tjaša Jerak

Igrata: Ana Ruter, Joseph Nzobandora - Jose

Glasba: Murat&Jose

Songi: Jose

Izdelava lutk, scenografija: Neva Vrba

Koreografija: Tjaša Jerak

Premiera: oktober 2018

Produkcija: Gledališče MalihVelikih, Zavod TUGENDE

Koprodukcija: Studio XXV, Siti teater

Predstavo je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

 

 

Cena vstopnice je 8€

Informacije in rezervacije na www.narodnidommezica.si

Rezervacije vstopnic

Dobrodošli na sedežih kulture!

 

 

*Predstave v dvorani Narodnega doma Mežica so izvedene z upoštevanjem navodil in priporočil s strani NIJZ, z zagotavljanjem varnega obiska za vse gledalce. Udeležba na predstavi je po vladnem odloku mogoča le ob izpolnitvi enega od pogojev PCT: dokazilo o negativnem testu (ki ne sme biti starejši od 48 ur), dokazilo o cepljenju proti Covid-19 ali dokazilo o prebolelosti Covid-19. Dokazil ne potrebujejo mlajši od 15 let, ki se dogodkov udeležijo z ožjimi družinskimi člani ali skrbniki. Za izpolnjevanje zahtevanih pogojev PCT je odgovoren obiskovalec sam.*

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2018 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM