Aktualno


V okviru turneje AKUSTIKA 2017 se bo SIDDHARTA ustavila tudi pri nas!

Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni, je nastala leta 1995 v postavi Tomi M. (vokal, kitara), Primož B. (kitara, spremljevalni vokal), Primož M. (bas) in Boštjan M. (bobni). Za ime so si nadeli naslov romana nemškega pisatelja Hermanna Hesseja. Kmalu so začeli ustvarjati svojo glasbo, svoj zvok. Želeli so si drugačnosti, zato so zvok obogatili s saksofonom in klaviaturami. Skupini sta se pridružila saksofonist Cene R. in kasneje še klaviaturist Tomaž O. R. Skupaj so ustvarili svoj zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Siddhartin zvok (več na njihovi spletni strani www.siddharta.net).

MARTINOV AKUSTIČNI KONCERT – Dolga pot domov bo v petek, 10. 11. 2017, ob 20. uri

 

Predprodaja vstopnic 25€

Prodajna mesta: Komunala Mežica, Trg svobode 1, Mežica

Rezervacija vstopnic

 

Vabimo vas v Mežico pod goro Peco, dne 4.6.2017, ob 16. uri v ND Mežica, na uprizoritev predstave Legenda o kralju Matjažu in gori Peca / Pecastory.

Legenda o kralju Matjažu in kozmični gori Peca je bila mnogo stoletij pozabljena. Zdaj je čas, da jo obudimo, da se narod Slovenije prebudi. Taka, kot je uprizorjena, nosi mnogo simbolike, znanja in učenja iz najglobljih mističnih resnic.

 

Kralj Matjaž in gora Peca (prvi del predstave)

Prvi del je epska pripoved o delčku zgodovine slovenskega prostora in predstavlja osebi na vodilnem položaju, kralja Matjaža in ženo kraljico Alenko, ki sta mistično povezani s silami Univerzuma in matere Zemlje. To jima daje ogromen in srčen naboj za vladanje ljudstvu, ki ju zelo spoštuje, kar pa izzove zavist pri drugih vladarjih. Vendar, čeprav se je v boju s temo moral kralj Matjaž s svojo vojsko začasno umakniti in ga je v svojih nedrjih skrila gora Peca, to še ne pomeni, da je sila teme dokončno zmagala nad svetlobo v tem prostoru. Legenda napove, ko se bo brada kralja Matjaža 9-krat ovila okrog kamnite mize, ga bo gora Peca v vsej svoji dobroti in svetlobi vrnila ljudstvu Slovenije.

 

Pecastory (drugi del predstave)

Drugi del predstavlja sodobni čas in dve duši v tem prostoru, ki z mističnih nivojev bereta pomen stare legende slovenskega ljudstva. Čista zavest ju vodi in ponudi posebno pomoč Sloveniji v času najgloblje  teme, preden se prebudi speči duh prostora pod goro Peco. V srcu predana svoji domovini in njeni mistični uganki prejmeta pomoč ter vodstvo iz višjih dimenzij za obuditev speče zavesti v Sloveniji. V drugem delu je razkrit mističen pomen števila 9, ki je ključ za ponovno rojstvo svetlobnih sil v tem prostoru ter s tem natančen datum in kraj tega rojstva. To je sodobna mednarodna Pecastory, ki obuja spečega duha Slovenije in drugih narodov sveta.

Ponovno v Narodnem domu…….BAR! Z vami že od nedelje, 9. 4. 2017…. Vabljeni pred, med in po predstavi! Narodni dom Mežica in Punkt, bistro in kavarna.

Z največjim veseljem napovedujemo, da nam je uspelo na Koroško pripeljati muzikal MAMMA MIA! Ta edinstven neponovljiv muzikal bo na sporedu v nedeljo, 9. 4. 2017, ob 18. uri.

Ampak vstopnic ni več na voljo, ker je muzikal že nekaj časa razprodan.

Zato vas obveščamo, da lahko rezervirane vstopnice kupite tudi v tajništvu Komunale Mežica, Trg svobode 1 (ponedeljek, torek, četrtek 7.- 15., sreda 7.-17., petek 7.-13. ure) ali na dan dogodka na blagajni Narodnega doma od 16. do 17.30.

Če se dogodka ne morete udeležiti in imate rezervirano vstopnico nas prosim obvestite.

Komaj čakamo! Se vidimo v nedeljo, 9. 4. 2017, ob 18. uri na sedežih kulture!

Zaradi bolezni v ansamblu in težjega operativnega posega nastopajočega igralca v petek, 10. 3. 2017, ne bo na sporedu KOS PLASTIKE (MGL).

Da ne boste razočarani smo se za Vas potrudili in v najkrajšem možnem času uredili nadomestno predstavo in sicer, komedijo DRUŽINSKI PARLAMENT (Mestno gledališče ljubljansko), ki bo na sporedu v ustaljenem terminu v petek, 10. 3. 2017, ob 19.30.

Pred nami je družina z dvema odraščajočima otrokoma (Lena Hribar in Jernej Gašperin). Starša (Tanja Dimitrievska in Jožef Ropoša) že od nekdaj pedantno skrbita za to, da se vzgoja in sistem organizacije življenja znotraj družine odvijata v skladu z načeli prave demokracije. Imajo svojo ustavo, zakone, določajo proračun, plačujejo davke, skratka, delujejo kot država v malem. Stvari pa se začnejo zapletati, ko se hči nenadoma ne strinja več z ustaljenim sistemom in začne terjati spremembe. Njena zahteva sproži plaz nepričakovanih dogodkov …

Nastopajo: Lena Hribar, Jernej Gašperin, Jožef Ropoša, Tanja Dimitrievska, Domen Valič

Več o predstavi si lahko preberete TUKAJ.

 

Cena vstopnice za izven je 18€

Z največjim veseljem napovedujemo, da nam je uspelo na Koroško pripeljati muzikal MAMMA MIA! Ta edinstven neponovljiv muzikal bo na sporedu v nedeljo, 9. 4. 2017, ob 18. uri.

Muzikal MAMMA MIA! oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine ABBA. Vse od njegove premiere leta 1999 na West Endu v Londonu, si ga je v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu ogledalo prek 54milijonov gledalk in gledalcev. Romantično zgodbo polno optimizma in življenjske energije, ki se odvija na grškem otoku, pod režiserskim vodstvom Juga Radivojevića, na odru izvaja 41-članska zasedba: Simona Vodopivec Franko, Lea Bartha Pesek, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Uroš Smolej, Gojmir Lešnjak–Gojc,Marjan Bunič, Matjaž Kumelj ter mnogi drugi.

Abbine večne glasbene uspešnice bodo ob izjemnih koreografijah Mojce Horvat ter pod dirigentsko taktirko maestra Patrika Grebla prvič zaživele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj. MAMMA MIA! je romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70-ih in drugega iz 90-ih let. Skozi čarobno pripovedovalno moč glasbe in pesmi skupine ABBA spoznamo DONNO, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer SOPHIE, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko.

 

Cena vstopnice je 35€

Razprodano

Zadnja predstava v letošnjem abonmaju je VEČNO MLADI v izvedbi SNG Drame Maribor.

Staranje je postalo najhujši bavbav, najstrašnejša bolezen novega veka. Ker časa ne moremo zaustaviti, je najbolje, da skozi solze smeha pogledamo v leto 2065, kako bo, ko v gledališki stavbi na Slovenski 27 ne bo več hrama umetnosti, ampak dom za ostarele.

Četrta predstava letošnjega abonmaja je ANGEL POZABE v izvedbi SNG Drame Ljubljana.

Roman Angel pozabe  pesnice in dramaturginje koroške pesnice in pisateljice Maje Ha­derlap z intimno poetičnostjo spregovori o pomenu partizan­skega gibanja na avstrijskem Koroškem. Prek delovanja avtoričinega spomina se pred nami izrisujejo pokrajine, skozi kate­re se preliva čas, ki s pomočjo izkušnje spreminja tako navade v Železni Kapli kot tudi zavest domačinov o lastnem življenju. Izjemen pomen in vrednost Angela pozabe potrjujejo številne nagrade in priznanja, pa tudi ponatisi romana.

Tretja predstava letošnjega gledališkega abonmaja je divja komedija KRALJ UBU v izvedbi SNG Drame Ljubljana.

V divji predstavi briljira v glavni vlogi prvak drame in borštnikov nagrajenec Jernej Šugman. Z obilo črnega humorja in brez vsakršnih zadržkov nas bo popeljal v svet absurda.

Zadnja predstava v OTROŠKEM ABONMAJU bo predstava Lutkovnega gledališča Maribor  KAJ PA ČE (5+).

Predstava Kaj pa če … zastavlja vprašanje: Si lahko predstavljate: v svet se odpravljate in na svetu – o, hrestač, pet krastač, sto pahljač, tristo frač – ni nikakršnih igrač! Če igrač na svetu ni, s čim bi se igrali mi? Osnovni elementi igre brez igrač postanejo glas, beseda, telo in predmeti, ki jih lahko najdemo v vsakem stanovanju. Tako igra postane verbalna, mentalna, ritmična in motorična vaja. Uganke, igre nasprotij, zgodbice, mačja zibelka, zemljo krast, kdo se boji črnega moža, to so igre in besede, ki si jih bo otrok zapomnil in odnesel s seboj v življenje. Igrač pa ne bo.

Cena za izven je 8€

Stran 1 od 3

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Programski vodja: (+386) 51 234 226
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2016 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM