Aktualno


Javni kulturni zavod Narodni dom Mežica razpisuje:

LUTKOVNI – IGRANI OTROŠKI ABONMA ZA LETO 2019

V abonma je vključenih šest predstav, primernih za otroke od 3. leta starosti dalje. Predstave se bodo začele v mesecu septembru 2019 in bodo trajale do januarja 2020. Vse predstave bodo predvidoma ob četrtkih ob 17. uri. Prireditelj si pridržuje pravico do spremembe programov. 

Nova predstava druščine, ki je ustvarila uspešnico Slovenska muska od A do Ž, Jureta Karasa, Gašperja Konca in Lada Bizovičarja.

NAJ PRAZNUJETE ROJSTNI DAN, OBLETNICO, VALENTINOVO, VESELI DECEMBER, OBLETNICO PODJETJA … – VSAKA PRILOŽNOST JE PRAVA ZA OGLED PREDSTAVE ZA VSAKO PRILOŽNOST! Lado Bizovičar nam bo v svoji novi predstavi povedal in zapel vse, kar ve, pa tudi vse, česar ne ve, o veselju, sreči, ljubljanskih ženinih, modernih otroških imenih, fankliščinah, seksu po tridesetem in nasilnih cvetličarjih. V družbi čisto pravega in živega glasbenika bo poskušal odgovoriti na težka vprašanja, kot so »kaj je najslabše darilo na svetu«, »kaj imajo čaplje z vzgojo otrok« ter »koliko kitic ima pesem Kolk'r kapljic«.

ZA TRENUTEK ODLOŽITE DELO IN SKRBI, ČAS JE ZA PREDSTAVO ZA VSAKO PRILOŽNOST!

 

Avtor idejne zasnove: Lado Bizovičar

Avtor besedila in režiser: Jure Karas

Igralca: Lado Bizovičar in Gašper Konec / Jure Godler

 

torek, 24. 9. 2019, ob 19.30

Predprodaja vstopnic: 25€

Prodajna mesta: Komunala Mežica, Trg svobode 1, Mežica

Rezervacija vstopnic

Spoštovani,

še ena sezona gledališkega abonmaja se je zaključila. Iskrena hvala abonenti in ostali obiskovalci za zaupanje, ki ga nam vsako leto izkazujete z obiski predstav. Najlepša hvala tudi za vsa spodbudna sporočila ter kritike za katerih smo še boljši.

Hvala tudi vsem sponzorjem in donatorjem. Posebna zahvala tudi ekipi Narodnega doma, hvala vam za vložen trud in delo, hvala vam za vse, kar smo skupaj storili in hvala vam še enkrat, da me podpirate.

Spremljate nas tudi na našem instagram in facebook profilu Narodni dom Mežica, kjer boste obveščeni o vseh aktualnih dogodkih.

Želimo vam prijeten oddih, v novi sezoni pa čim več prijetnih večerov v naši družbi.

Vabljeni na sedeže kulture tudi naslednjo sezono!

 

Lep pozdrav,

direktor JKZ Narodni dom Mežica
Ambrož Blatnik

Zadnja abonmajska predstava (namesto odpadlih Solzic) bo NE POZABITE NA ROŽE (SNG Drama Ljubljana) v soboto, 6. 4. 2019, ob 19.30. Avtobiografska pripoved Polone Vetrih v režiji Ivane Djilas in dramaturgiji Ane Duša lahkotno niha med okruški njene lastne življenjske poti in nečim, kar naj bi se izkristaliziralo kot narava in bistvo igralskega poklica, a vseskozi ostaja na površju, in presenetljivo je, kako zlahka se predstava tudi na ravni tematiziranja igralstva zadovolji s poveličevanjem igralske skrivnosti (pa naj bo lepo ali mučno) in plasiranjem preprostega dejstva o minljivosti igralskega dela in gledališke umetnosti…

Cena vstopnice za izven je 18€

DIJAKI IN ŠTUDENTI POZOR! Za vas smo pripravili posebno ugodnost – znižano ceno abonmajske vstopnice za izven. Vsako abonmajsko predstavo si lahko ogledate za samo 10€ na našem abonmajskem kotičku – balkonu Narodnega doma Mežica. Ugodnost se uveljavlja s predložitvijo dijaške in študentske izkaznice na dan predstave na blagajni Narodnega doma Mežica.

Dobrodošli na sedežih kulture!

Rezervacija vstopnic

Spoštovani,

iz SNG Drame Ljubljana so nas obvestili, da žal abonmajska predstava SOLZICE, ki je bila predvidena za petek, 1. 3. 2019, ob 19.30, žal zaradi objektivnih razlogov ODPADE. O novem terminu nadomestne abonmajske predstave vas bomo pravočasno obvestili.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

ČETRTEK, 28. 2. 2019, ob 19.30

Ekskluzivna predpremiera v Mežici! Producent muzikalov Mamma Mia! in Briljantina Jurij Franko je s svojo produkcijsko hišo Prospot za slovenske odrske deske pripravil še en veliki svetovni HIT – glasbeno komedijo Nune v akciji!

Nune v akciji! (v originalu Nunsense) je izjemno delo avtorja Dana Goggina, ki je bilo premierno uprizorjeno decembra 1985 v gledališču Cherry Lane in je druga najdlje izvajana predstava na Off-Broadwayu. V zadnjih tridesetih letih je predstava postala pravi mednarodni fenomen, saj je bila prevedena v več kot 26 jezikov in si jo je ogledala publika po vsem svetu.

Nune v akciji! je domiselna zgodba o petih redovnicah, ki se znajdejo v denarnih težavah in so prisiljene pripraviti dobrodelni SHOW, v katerem pa hoče biti vsaka od njih prva zvezda. V nizu nenavadnih situacij se redovnice pokažejo v povsem drugačni luči, kot smo jih vajeni. V soju reflektorjev ob petju, plesu in smehu vsaka posebej in vse skupaj zažarijo na čisto samosvoj način.

V slovenski različici nastopajo vrhunska slovenska umetniška imena, ki obiskovalce navdušujejo tudi v najbolj obiskanem muzikalu v Sloveniji vseh časov: Mamma Mia!

Gojmir Lešnjak – Gojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek. Kot glasbeni vodja in instrumentalist pri predstavi sodeluje Miran Juvan.

 

Predprodaja vstopnic: 25€

Prodajna mesta: Komunala Mežica, Trg svobode 1, Mežica

 

Rezervacija vstopnic

AKCIJA: v primeru nakupa »dvojčka« (vstopnica Cvetje v jeseni in vstopnica Nune v akciji) je cena obeh predstav 40€

In tako se začenja poslovilna turneja izvirnega slovenskega muzikala Cvetje v jeseni. Začelo se je 17.9.2014 in po skoraj petih letih se bo zgodba zaključila. Ponujamo vam še zadnjo priložnost za ogled muzikala v soboto, 9. 3. 2019, ob 19.30

Muzikal Cvetje v jeseni ponuja eno najlepših ljubezenskih zgodb slovenske literarne zgodovine. Idilična kmečka povest Cvetje v jeseni avtorja Ivana Tavčarja je najbolj znana ljubezenska zgodba v slovenski književnosti, velja pa tudi za eno najlepših. A zgodba ne govori zgolj o ljubezni med moškim in žensko, temveč opeva tudi ljubezen do domovine in domače zemlje.

O muzikalu je mogoče slišati same pohvale in pozitivne besede. Veliko posameznikov si ga je ogledalo že dvakrat in so rekli, da sigurno ne zadnjič. To je prava paša za oči in ušesa. Govori se že, da je od zdaj naprej pravi Slovenec tisti, ki si ogleda muzikal Cvetje v jeseni in ne le tisti, ki stopi na Triglav.  V intenzivnih dobrih dveh urah gledalec doživi trenutke žalosti, neizmernega veselja, sreče in igrive ljubezni, začinjene s pravo mero humorja in ironije. Čustvena glasba in ganljiva besedila, v katerih se najde prav vsak,  so v solze spravila različne generacije obiskovalcev. Kljub bridkemu koncu pa gre za izjemno navdihujočo predstavo, ki prav vsakega popelje v preteklost, v njegov vsak dan in prikaže razkorak med mestnim in podeželskim človekom.

 

Nastopajo sami vrhunski posamezniki in sicer so v  naslovnih vlogah: Matjaž Robavs, Nina Pušlar, Jure Ivanušič, Maja Martina Merljak, Alenka Kozolc Gregurić, Ana Grasselli, Domen Križaj, Marjan Bunič.

 

Predprodaja vstopnic: 25€

Prodajna mesta: Komunala Mežica, Trg svobode 1, Mežica

 

Rezervacija vstopnic

Zaradi izjemnega povpraševanja za predstavo Menopavza, bo še ena dodatna predstava v torek, 19. 3. 2019, ob 19.30

“Menopavza” – poimenujmo jo, kar tudi je, dame! – skočila je iz omare in zdaj je v vsej svoji veličini na odru… privablja veliko smeha iz občinstva, v katerem sedijo ženske poznavalke in … tudi moški! Ali govorimo o občutljivih letih? Kje pa!!! Štiri ženske v “fantastičnih” letih so na razprodaji damskega perila. Nič nimajo skupnega, razen čipkastega nedrčka IN: izgube spomina, navalov vročice, nočnega potenja, ne dovolj seksa, preveč seksa in … saj veste!

Ta noro zabaven muzikal o dramatičnosti menopavze se dogaja ob velikih hitih iz 70-ih, 80-ih in 90-ih, ki vas bodo dvignili plešoče iz sedežev, dvorano pa bodo preplavili vzkliki navdušenja in ploskanje. Pridružite se sestrski druščini! Zabavna je, polna samoironije in do konca sproščena, ne glede na to, kako podivjani so hormoni.

To je EDINA menopavza, ki jo imajo moški noro radi! V njej prepoznajo svoje žene, mame, sestra, prijateljice… mladini pa bo naenkrat vse bolj jasno glede mam in babic.

“VAM REČEMO, ZA ZJOKAT SMEŠNO!”

 

Avtor: Po knjižni uspešnici Jeanie Linders

Prevod: Desa Muck

Režija: Nina Kleflin

Igrajo: Helena Blagne, Salome, Zvezdana Mlakar, Urška Vučak Markež

 

Predprodaja vstopnic: 25€

Prodajna mesta: Komunala Mežica, Trg svobode 1, Mežica

 

RAZPRODANO

Za vas smo pripravili posebno ugodnost – znižano ceno abonmajske vstopnice za izven. Vsako abonmajsko predstavo si lahko ogledate za samo 10€ na našem abonmajskem kotičku – balkonu Narodnega doma Mežica. Ugodnost se uveljavlja s predložitvijo dijaške in študentske izkaznice na dan predstave na blagajni Narodnega doma Mežica. Dobrodošli na sedežih kulture!

Stran 1 od 6

Sponzorji

Javni kulturni zavod ND Mežica
Trg 4. aprila 4, 2392 Mežica

E-pošta: info@narodnidommezica.si

GSM: +386 (0) 40 298 798
Direktor: (+386) 31 364 544

© 2018 | Izdelava: Spletna agencija Si-TEAM